Consultant Configuration Management
Back to archive
AnalyticalCommunicativeConsultingHBO/WOHoofddorpAll Markets

Wanneer past deze vacature bij jou?            

Het is jouw ambitie om onze klanten te helpen om grip te krijgen op het ontwerpen, bouwen en onderhouden van hun producten en bijhorende productinformatie. Dit doe je door actief mee te denken met klanten en Configuratie Management toe te passen. Het gaat jou om de methodiek en je wordt enthousiast van het Configuratie Management gedachtengoed uitdragen in al onze markten. Dit vakgebied krijgt op Universiteiten nauwelijks aandacht, maar het is cruciaal! Zonder betrouwbare productinformatie en een proces om deze informatie juist, vindbaar en actueel te houden kunnen treinen, vliegtuigen, schepen niet worden ontworpen, geproduceerd of onderhouden en mogen ze niet rijden of vliegen omdat bijvoorbeeld de veiligheid niet kan worden aangetoond.

Wat ga je doen?

Met jouw visie, kennis en ervaring op gebied van Configuratie Management adviseer je onze klanten bij de gestructureerde ontwikkeling van hun transportsystemen. Omdat Configuratie Management van nature afdeling-overschrijdend is brengt dit je op veel plekken binnen de klant organisatie.

Je maakt elke complexe situatie inzichtelijk, door jouw heldere manier van structureren en presenteren. Op basis van jouw kennis en ervaring kies je de passende aanpak voor elk type klant en situatie. Je leert klanten Configuratie Management toe te passen door de aanpak en methode te presenteren, de klant te helpen uitvoeren en indien gewenst trainingen te ontwikkelen en geven.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt een afgeronde HBO of WO technische opleiding (zoals aerospace engineering, maritieme techniek, werktuigbouwkunde of elektrotechniek).
  • Je hebt aantoonbare kennis en ruime ervaring binnen een technische omgeving in onze kernmarkten.
  • Affiniteit en kennis op het gebied van Configuratie Management of Kwaliteitsbeheer.
  • Je zet jouw kennis en ervaring in om processen bij onze klanten blijvend te verbeteren, collega’s te trainen en te coachen en je draagt jouw kennis en ervaring over aan klanten en collega’s.
  • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met advieswerk, je kunt goed analyseren, je rapporteert beknopt en duidelijk, je presenteert overtuigend, tot tevredenheid van de klant.
  • Je hebt een ‘handen uit de mouwen’ instelling en geeft anderen om je heen hiermee energie.

Wat mag jij van ADSE verwachten?

  • Je kunt bij ADSE opgeleid worden tot een CM Expert, een schaars kennisgebied waar grote behoefte aan is in de markt.
  • Je krijgt de mogelijkheid voorop te lopen door jezelf, ADSE en de klant te helpen ontwikkelen op het gebied van Configuratie Management.
  • Je kunt voor gerenommeerde klanten gaan werken in de volledige levenscyclus van het transportsysteem: van samenwerking in innovatieve onderzoeksprojecten tot ondersteuning van fabrikanten, gebruikers en regelgevers.
  • Je kunt kennis en ervaring opdoen in al onze marktdomeinen (luchtvaart, rail, defensie en maritiem).

Application form

See what ADSE can do for you