Lead Advisor – (Military) Airworthiness Oversight
Back to archive
ConsultingRegulatorySafetyHBO/WOHoofddorpAerospaceDefence

Wanneer past deze vacature bij jou?            

Het is jouw ambitie om jouw luchtvaart kennis en ervaring toe te passen binnen het militaire luchtvaartdomein. Je wilt een actieve bijdrage leveren aan het implementeren van het Nederlands militair luchtwaardigheidsbeleid en regelgeving, rekening houdend met de specifieke militaire taak en context. Je wilt ondersteuning leveren aan goedkeuringstrajecten en continueringsaudits van militaire luchtvaartorganisaties. Verder wil je de samenwerking met internationale militaire luchtvaart autoriteiten uitbouwen en een actieve bijdrage leveren aan een veilig militair luchtvaart systeem.

Wat ga je doen?

Defensie zit middenin een moderniseringsslag van haar luchtvaartsystemen, en met jouw kennis en ervaring adviseer jij de Militaire Luchtvaartautoriteit (MLA, ook wel MAA-NLD) op het gebied van beleid, regelgeving en compliance. Je helpt bij het schrijven van regelgeving en treedt namens de MLA op als toezichthouder richting de militaire organisaties binnen de nationale en internationale militaire luchtvaartsector.

Je gaat ondersteuning leveren ten behoeve van de initiële militaire CAMO (M), AMO (145) en MTO (147) goedkeuringen met de daarop van toepassing zijnde scopeuitbreidingen. Je ondersteunt een MLA-toezichthouder of treedt op als toezichthouder namens de MLA op de operationele onderdelen en toeleveranciers door het uitvoeren van initiële- en continueringsaudits, accreditaties en assessments.

Je levert input of neemt deel aan internationale MAA samenwerkingsverbanden op het gebied van erkenningen, accreditaties en het ontwikkelen van luchtwaardigheidseisen afgeleid van de EASA regelgeving.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO technische opleiding (zoals Aerospace Engineering, Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek) of hebt een luchtvaart-technische MBO opleiding met ruime ervaring in Quality Assurance/Compliance Monitoring van Civiel- of militaire luchtvaartregelgeving.
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met (militaire) Continuing Airworthiness luchtvaartregelgeving (M, 145, 66, 147) en Compliance Monitoring & Safety Management Systems. Bij voorkeur ook kennis en ervaring van Initial- and Continued Airworthiness (21).
 • Je bent in staat militair beleid en regelgeving te ontwikkelen vanuit de European Military Airworthiness Requirements (EMARs). Daarnaast ben je bekend met de toepassing van internationale (militaire) standaarden en normen, zoals ISO, AS, STANAG en MIL-STD.
 • Je bent in staat om Expositions, AMP’s/Reliability Programmes, ATL en MEL/CDL documentatie te beoordelen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met advieswerk, je kunt goed analyseren, je rapporteert beknopt en duidelijk in zowel het Nederlands als Engels en je presenteert overtuigend.
 • Je hebt ruime ervaring in het uitvoeren van audits en naar aanleiding hiervan rapportages en analyses op te stellen en hebt bij voorkeur een geaccrediteerde lead-auditor cursus gevolgd.
 • Je hebt een ‘handen uit de mouwen’ instelling en geeft daarmee collega’s om je heen energie.
 • Je bent proactief en je neemt initiatief om de ADSE diensten op gebied van Military Aviation Safety & Certification te ontwikkelen.
 • Je hebt een netwerk in de (militaire) luchtvaart, vindt het belangrijk dit verder te ontwikkelen en creëert vanuit jouw netwerk relevante kansen voor ADSE.

Wat mag jij van ADSE verwachten?

 • Je krijgt de mogelijkheid voorop te lopen in de ontwikkeling en implementatie van nieuwe militaire regelgeving gebaseerd op EMAR’s en verdere samenwerking met andere MAA’s uit te bouwen via wederzijdse erkenningen en accreditaties.
 • Je wordt onderdeel van een ADSE-team dat jarenlange ervaring heeft met certificering in zowel de militaire als civiele markt.
 • Je krijgt de mogelijkheid een internationaal militair netwerk op te bouwen en deel te nemen aan relevante netwerken en samenwerkingsverbanden.
 • Je kunt daarnaast kennis en ervaring opdoen in andere domeinen dan Defensie (Aerospace, Rail en Maritiem).

Application form

See what ADSE can do for you