Lead Advisor Rail Safety and Certification
Back to archive
ConsultingHBO/WOHoofddorpRail

Wanneer past deze vacature bij jou?            

Het is jouw ambitie om onze spoorweg klanten te helpen in een snel ontwikkelende omgeving op het gebied van duurzaamheid, autonomie en digitalisering, waarbij aantoonbare veiligheid essentieel is. Te denken valt aan autonome trein operaties, de introductie van nieuwe type aandrijving, veranderende rollen van de operator en de toenemende rol van automatisering in beveiliging, besturing en bediening van railvoertuigen en railsystemen.

Wat ga je doen?

Met jouw kennis en ervaring in de railmarkt adviseer je onze klanten in de uitdagingen die ze hebben om vernieuwingen op het spoor te certificeren en daarmee het spoorvervoer veilig te houden. Hierbij kan het gaan om de ontwikkeling en aanschaf van nieuw materieel (dus bijvoorbeeld nieuwe sprinters of intercity’s voor de NS, maar ook nieuwe trams of metro’s), maar ook om de uitdagingen die de introductie van het nieuwe Europese beveiligingssysteem (ERTMS) met zich meebrengen (voor zowel het materieel, de wijzigingen van de infrastructuur als de impact op de dienstregeling bij NS en ProRail) of de innovaties op gebied van Autonoom rijden om het spoor (ATO). Met jouw visie, kennis en ervaring adviseer je deze partijen om deze innovaties veilig mogelijk te maken.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO technische opleiding (zoals technische bedrijfskunde, systems engineering, werktuigbouwkunde, elektrotechniek of aerospace engineering).
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ruime ervaring met treinbeveiligingssystemen zoals het European Rail Traffic Management System (ERTMS) en/of Automatic Train Operations (ATO).
 • Je hebt kennis en ervaring met veiligheids- en risicoanalyses en relevante methodes en tools.
 • Je hebt kennis en ervaring van Use Cases, Operational Concept Description (OCD) en Test Procedures.
 • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met advieswerk, je kunt goed analyseren, je rapporteert beknopt en duidelijk, je presenteert overtuigend, tot tevredenheid van de klant.
 • Je hebt kennis en ervaring met de certificatie of toelating van technische producten in de rail-, defensie- en/ of luchtvaartmarkt.
 • Je bent proactief en neemt initiatief om de ADSE diensten op gebied van Rail Safety en Certificatie te ontwikkelen.
 • Je hebt een netwerk in de rail en vindt het belangrijk dit verder te ontwikkelen en creëert vanuit jouw netwerk relevante kansen en projecten.
 • Je kunt omgaan met de politieke omgeving waarin Nederlandse spoorpartijen zich bewegen en je kunt op diverse niveaus in de organisaties jouw advies communiceren en presenteren.

Wat mag jij van ADSE verwachten?

 • Je krijgt de mogelijkheid voorop te lopen in de ontwikkeling van nieuwe technologieën die bijdragen aan de verduurzaming en autonomie op het spoor waarbij de veiligheid aantoonbaar gewaarborgd blijft.
 • Je krijgt de mogelijkheid te investeren in je netwerk en deel te nemen aan relevante werkgroepen en daarmee aan de invulling van je eigen projecten en werkzaamheden.
 • Je kunt voor gerenommeerde klanten gaan werken in de volledige levenscyclus van het transportsysteem: van samenwerking in innovatieve onderzoeksprojecten tot ondersteuning van fabrikanten, gebruikers en regelgevers.
 • Je kunt kennis en ervaring opdoen in andere domeinen dan het spoor (luchtvaart, defensie en maritiem).

Application form

See what ADSE can do for you